Egalitatea Digitală

Ce este în practică?

Scopul proiectului este acela de a ajuta autoritățile publice locale să integreze toate persoanele care nu au competențe digitale minime prin Incluziune Digitală.

Proiectul se adresează și tinerilor care nu înțeleg ce înseamnă educația digitală dar și persoanelor care au trecut de prima tinerețe și nu au neapărat ceea ce am numi – competențe digitale de bază. Nu toți tinerii sunt „nativi digitali”. Aceste abilități digitale sunt învățate pe tot parcursul vieții.

În cea mai simplă formă de exprimare este vorba despre egalitate în era digitală – care, încă rămâne un lucru intangibil pentru mulți. Așadar, este vorba despre a înțelege problemele din societate, despre a implica decidenții locali, despre a explica cum se va schimba raportul forței de muncă în următorii ani și despre a înțelege împreună ce înseamnă educația digitală pentru toți.

Transformarea Digitală este aici!

Suntem în plin proces de trecere de la analogic la digital și în dimensiunea economică, publică, socială, politică, culturală în societatea actuală și, în cele din urmă, va trebui să ne asigurăm că nu creăm inegalități prin intermediul tehnologiilor digitale și că înțelegem conceptul Nu Lăsăm Pe Nimeni În Urmă.

Egalitatea digitală se referă la contextul local (chiar istoric), cât și la a înțelege prezentul în ideea de a putea planifica viitorul. Istoric, regiunile sunt dezvoltate inegal, este un fapt. Geografic, regiunile și localitățile noastre au acces inegal la tehnologie și infrastructură. Economic, mai mult ca niciodată se văd diferențele de dezvoltare din aproape orice punct de vedere.

Incluziune Digitală în 4 pași

Accesul complet la internet și tehnologiile pe care le putem folosi (incluziunea digitală) se referă la un proces continuu în 4 pași: atitudinea și motivația individului, accesul la echipamente și conectivitate, abilitățile digitale și capacitatea de utilizare.

Beneficiile implementării Centrului pentru Incluziune Digitală

Economic: Venituri, Angajare, Educație
Personal: Sănătate, Dezvoltare personală, Agrement
Cultural: Apartenență, Identitate, Valori
Social: Bine colectiv, Implicare civică, Interes politic